2012. május 8.

Spenótos-csirkés farfalle

Helló, világ! Lassan feljövőben a víz alól. Konyha működésben, nem is takarékon, de ahhoz, hogy üzemeljen, vissza kellett vennem a dumából. Mostantól viszont jönnek a két hét alatt felhalmozott jó tapasztalatok :)
Kezdve ezzel a jó kis tésztaétellel, ami onnan indult, hogy volt két szép natúr csirkemell a hétvégi grillezésből. Ételt ki nem dobunk, maximum újrahasznosítunk, hát így végezték. Soha rosszabbat, éljenek a boldog csirkék.



Hozzávalók (2 személyre):

150 g farfalle tészta
2 szelet csirkemellfilé készre sütve
3 gerezd fokhagyma
bő két marék spenótlevél
200 ml tejszín
2 ek olivaolaj

bors
50 g parmezán


A tésztát lobogó vízben félkeményre főzöm, közben elkészítem a szószt.
A fokhagymát az olivaolajon megfuttatom. A megtisztított spenótleveleket és a felkockázott csirkemellet is rádobom, sózom, borsozom, majd kb egy perc keverés után ráöntöm a tejszínt. Forrásig kevergetem, félrehúzom a tűzről, majd a parmezán felét belereszelem a tejszínes szószba. Összeforralom, ha kell, még fűszerezem.
A kifőtt, lecsepegtetett tésztát beleforgatom a szószba. Azonnal tálalom,  tetejére reszelve a maradék parmezánt.
Nagyon jól illik hozzá kedvenc borom, a somlói juhfark.