Hozzávalók:
200 ml tejszín
120 g cukor
100 g étcsoki (70% körüli)
200 ml vodka
A tejszínt egy lábasban felteszem főni a cukorral. Olvadásig keverem, majd beletördelem a csokit. Gyakori kevergetés mellet felolvasztom a csokit is, ha homogén a cucc, lekapcsolom alatta a lángot. Szobahőmérsékletűre hűtöm, végül belekeverem a vodkát is.
Vállon veregetem magam, hogy milyen kis klassz likőrt tudok összehozni, a legjobbat, amit eddig kóstoltam csokilikőrből.
Krémes, szolidan alkoholos cucc lesz belőle, ha jó minőségű csokiból készítjük, kiváló gasztroajándék.
Ahogy fotóztam, tiszta retro-hangulatom lett, biztos a szalvéta miatt :)
Mindenesetre már ekkor vigyorogtam. Erre csak rásegített a fél-, majd még egy féldeci likőr, amit betoltunk kóstoló gyanánt, aztán előkerült kis zene is, és kerekedett egy jó esténk, többek között ezzel itt: