No, kinek volt szép tiszta a csizmácskája? Kaptatok ugye sok finomságot? Biztosan, mert ide csak jó gyerekek járnak (vagy ha néha kicsit rosszak is, jól titkolják :))
Én az egyik kedvencemet hoztam Nektek, klasszikus ízvilág, adventi hangulat garantált:
Hozzávalók:
30 g zabpehely
2 dl mandulatej
5-6 szem aszalt szilva
nagy csipet fahéj
1 ek durvára aprított dió
1-2 tk cukor ízlés szerint
(opció: 2 tk chia mag)
A tejbe beáztatom az aszalt szilvát, zabpelyhet (és a chia magot, ha épp van), 20-30 percig hagyom békén, majd kicsit megmelegítem, beleteszem a diót, fűszerezem, édesítem, és langyosan fogyasztom.
Kiválóan lehet mellette mélázgatva nézni kifele a hidegbe, vagy tervezgetni a karácsonyi menetrendet, logisztikát, étel-és sütisort. Vagy csak simán odakucorodni a porontyok mellé egy epizód Spongyabob erejéig :)
A mai kis soul-candy pedig Cseh Tamás, a kedvenc karácsonyi cd-mről: