Nem vicceltem, jöhetnek a sósabb napok. Pont itt az ideje a sok fejét (khm, és méltóságát) vesztett mikulásfigura után és bejglihegyek előtt.
Hozzávalók:
30g apró szemű zabpehely
1,5 dl cukormentes mandulatej
fél érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 tk olivaolaj
1 tk majonéz
csepp citromlé
1 marék dió
csipet só, bors
A zabpelyhet felfőzöm a tejben, enyhén sózom, borsozom.
A diót forró vaslapon megpörkölöm, durvára összevágom. Az avokádó belsejét egy tálkába kanalazom, belenyomom a fokhagymagerezdet, majd a majonézzel és a citromlével krémesre keverem.
Ha a zabkása langyosra hűlt, tányérra rakom, erre kerül az avokádókrém, majd a vágott dió.
Ha fokozni akarom az élvezetet, és ráérek, mehet rá nyugodtan egy tükörtojás is, rontani nem fog rajta :)