Hozzávalók:
30 g apró szemű zabpehely
1,5 dl mandulatej
30 g marcipán nagy lyukú reszelőn lereszelve
egy marék pörkölt mandula durvára törve
1 tk vaníliaesszencia (vagy amaretto, ha nagyon stílusosak szeretnénk lenni)
A zabpelyhet a tejjel és a vaníliával felfőzöm, közben a mandulát egy száraz, forró serpenyőben megpörkölöm.
Ha langyosra hűlt a kása, belereszelem a marcipánt, hozzáadom a manduladarabokat, és hóesést képzelve bekanalazom. A marcipántól (ami ugye mandula és jelentős mennyiségű porcukor) jó édes lesz, külön édesítésre nem lesz szükség.
Ugyan nem szeretem túlzottan a telet, de sokat dobna a karácsonyvárós hangulatomon egy kis hószállingózás. Most ezt a kis melankólát választottam a reggelihez, meg egy jó erős espressot :)