Hozzávalók:
200 g zabkeksz
50 g puha vaj
1 ek méz
1 tk citromlé
200 g görög joghurt (vagy 300 g sima joghurt lecsepegtetve)
200 g habtejszín
3 ek porcukor
fél citrom héja
1 csomag zselatinfix
300 g eper
Egy 18 cm-s kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A kekszet összetörjük, egy tálban a vajjal, mézzel, citromlével összekeverjük, majd a tortaforma aljába lapogatjuk.
Az epret tisztítjuk, félbe vagy negyedekre vágjuk, és jó szorosan a kekszes alapra rakjuk. Pár szemet félreteszünk a torta díszítéséhez.
Az alaposan lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a citrom héjával, amikor már feloldódott a cukor, hozzáadjuk a zselatinfixet. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínt, majd a masszát a tortaformába öntjük. 1-2 órán át hűtőbe tesszük, tálaláskor a kimaradt eperszemekkel díszítjük.
Legutóbb a fagyasztóba tettem 10 percre a kész tortát, mert már nagyon türelmetlen volt a csapat, és kiderült, hogy egész jó fagyitorta lenne belőle.
Ismeritek Via oldalát? Még zűrös napokon is el-ellátogatok hozzá, mert mindig feltölt, inspirál valamivel. A legkedvesebb rovatom nála a csütörtöki TILT-lista. Olyan jó, hogy segít észrevenni az élet apró és nagyobb örömeit.
Íme az én kedvenceim, nem mára, hanem erre az összevissza-hullámzós, de mégis (vagy pont ezért?) szép hétre:
- az első eper a kertünkből (plusz nézni, ahogy Pötyi bekebelezi)
- első utam Németországba (majd hozok receptet is, gyűjtöttem)
- ajándékot átadni, utána a csillogó gyerekszemeket nézni
- jó kis telefonbeszélgetések
- friss, forró pizzát szomszédba átvinni
- nagy csokor törökszegfű a vázában
- kedvenc dalok újra-felfedezése
- füvet nyírni az egész napos irodai meló után
- szurkolni a kedvenc kosárcsapatomnak
Jó hosszú lista, ugye? Jó nekem mostanság, jöjjön végül az a dal, amit fele ennyi idős koromban hallgattam utoljára sokszor egymás után, csak akkor még a magnón vissza-visszatekerve, és nem az újra gombot nyomogatva a lejátszón :) Most épp ez a kedvenc verzióm: