Én a juharszirupot most kihagytam a buliból, és belevettem a provence-i fűszerkeveréket, legközelebb pedig a medvehagyma lesz soron.
Hozzávalók:
4 szelet baconszalonna (nálunk most helyette fekete-erdei sonka)
Kevés sűrű palacsintatészta, valahogy így:
1 tojás
1 dl tej
4 ek liszt
2 ek étolaj
csipet só
1 kk provence-i fűszerkeverék
kb. 1 dl szódavíz
A palacsintatésztát elkészítem, ha van időm, kicsit hagyom állni, ártani nem árt.
Egy teflonserpenyőbe- melyet nem kell külön kiolajozni- helyezem a baconszalonnát (nálam 2 db fért bele egyszerre), majd rákanalazok annyi masszát, hogy ellepje. Ha késznek ítélem az alsó felét, óvatosan megfordítom, hogy a visszája is megsüljön, és már tálalhatom is a nagyszerű vacsorát. Inspiráció innen, édesen vagy reggelire nem bírom elképzelni. Egyelőre.