2012. február 6.

Chilis babos kenyérpizza

Vagy valami hasonló. Mindenesetre kiváló hűtő-és kamratakarítós eledel, gyors, egyszerű, finom. Ha nincs kedved kimozdulni ebben a hidegben, és van alap kamra-tartalékod, tökéletes vacsora lesz.
Nem egy gourmet fogás, de finom, meleg, fűszeres, plusz jól csúszik hozzá a sör, ergo pasiknál tuti siker.



Hozzávalók:

4 szelet szikkadt kenyér
4 dl darabolt paradicsom (nálam most 2 dl, azaz fél doboz, plusz 2 dl házi paradicsomlé)
1 fej vöröshagyma
fél doboz vörösbab-konzerv
chilipaprika

bors
kevés étolaj

15 dkg reszelt sajt (pl. edámi) a tetejére

A sütőt előmelegítem 200 fokra, a kiválasztott tepsit vékonyan megkenem olajjal.
A hagymát szeletelem, egy evőkanál olajon pirítom, ráöntöm a paradicsomlevet, és a vörösbabot, fűszerezem, első rottyanásig kevergetve főzöm.
A szikkadt kenyeret felszeletelem, egy akkora tepsibe teszem, melyben szorosan elférnek (a negyedik szeletet daraboltam, hogy pontosan kitöltse a tepsit).
Ráöntöm a hagymás-paradicsomos-babos masszát. Húsimádóknak itt még mehet rá pár karika házi kolbász, biztosan nem árt neki. Tetejére sajtot reszelek, és kb. 15 perc alatt megsütöm.
Akkor jó, ha a sajt szépen rápirult a kenyérre. Fenti adagot ketten betermeltük, bár a legkisebb besegített egy kicsit.
A fotóért (és pár közelmúlt-béliért) elnézést,  dolgozom az ügyön, hogy "fogyaszthatóbb" képanyagot bírjak kihozni a lehetőségekből, bár a banda ezekért az egyperces vacsora-késleltetésért is morc néha.