Megint meyer, megint tonhal, ezúttal egy tésztaételen találkoztak. Mi szerettük nagyon.
Hozzávalók:
20 dkg száraztészta
2-3 ek olivaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 tonhalkonzerv
1 meyer citrom leve
só, bors
parmezán
A tésztát sós vízben fogkeményre főzöm. Ezúttal került a tészta főzővizébe egy fél citrom leve is, idézve a múltkor vásárolt citromos tészta aromáját.
Míg fő a tészta, elkészítem a szószt.
A hagymát vékony szeletekre vágom, oliván üvegesre pirítom, rádobom a lecsepegtetett tonhalat, sózom, borsozom. Egy-két perc után lecsavarom alatta a lángot, a maradék fél citrom levével összekeverem, majd mehet rá a már megfőtt, leszűrt tészta. Frissen tálalom, a tányéron parmezánt reszelek rá.