A tökéletes ráérős, hétvégi reggelihez. Azoknak az elvetemülteknek legalábbis, akik hozzám hasonlóan szeretik finom, édes falatokkal kezdeni a napot. Egy habos bécsi kávéval mennyei. Ha délig pizsamában maradhatsz, az pedig maga a paradicsom, ugye? J
Ha nagyon ráérsz, esetleg rádobhatod az előző délutánt, és készíthetsz házi croissant-tésztát, mondjuk ebből a gyönyörűségből. Ha hozzám hasonlóan lusta vagy (esetleg még nem szántad rá magad a házi verzióra, és/vagy kifogtál egy jó kis akciót a boltban), veszel egy csomag félkész tészta-alapot, és lenyűgözöd a népet ezzel a kis édessel. Hülyebiztos recept, garantált siker.
Hozzávalók:
1 csomag croissant-tészta
100 g étcsoki
6 púpos teáskanál nutella
1 tojás
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A félkész tésztát elővesszük a hűtőből, egy háromszöget magunk elé veszünk (fel van vágva 6 db háromszögre). Az alapját középen egy cm-re bevágjuk, kissé széthúzzuk, a vágás fölé helyezzük a tábla csoki 1/6-át, rákenjük a kanál nutellát, és kifliformára tekerjük.
Kissé meghajlítjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, a felvert tojással tetejét megkenjük. Ha minden darabbal végigjátszottuk ezt, mehet a sütőbe 15-17 percre, míg aranybarnára sülnek a kiflik. A fenti mennyiségből 6 db croissant lesz.
Melegen tálaljuk, utána túrázni, esetleg kiadós kardioedzésre megyünk. Vagy sem, és lelkifurdalás nélkül olyan dolgokkal töltjük a napot, ami nekünk jó J