Pár hete kirándulásokat teszek a vegán étrend színes világába, és mondhatom, nagy örömömre szolgál ez a kaland.
Kizárólag hétköznapokon, mert hétvégénként gyakran begyújtunk a kamado sütőbe, a szabadtéren készült jobbnál jobb húsoknak pedig nem akarok egyelőre ellenállni.
A hét egyik legjobb ebédje volt egy tartalmas leves mellé ez a gofri, ami majdnem mindenmentes és egészségesebb is, mint a hagyományos társa.
Hozzávalók 4 darab gofrihoz:
1 ek csicseriborsó-liszt
3 ek kókuszliszt
4-5 ek zabliszt vagy apró szemű zabpehely
1,5 dl növényi tej
1 púpos tk kókuszolaj
1 tk fahéj
1 kk sütőpor
Mogyorós csokiszósz:
1 ek cukormentes 100%-os mogyoróvaj
1 ek agaveszirup vagy ugyanennyi datolyapüré
1 tk cukrozatlan kakaópor
1-2 ek növényi tej
Díszítéshez mogyoró vagy más magvak (nálam pekándió)
A gofri hozzávalóit egy tálba mérem és alaposan elkeverem. 10-15 percet állni hagyom, ha sűrű lenne, felöntöm még egy kevés tejjel, majd kisütöm.
A szószhoz a mogyoróvajat vízfürdő felett felmelegítem, majd belekeverem a kakaót, az édesítőt és a tejet. Ha hígabbra készítenénk, a tej mennyisége növelhető. A krémhez az inspiráció Zizi instájáról van, köszönöm szépen!
Krém a kész gofrira halmoz, díszítés, kóstolás, öröm.
Megcsinálni és eltüntetni gyorsabban ment, mint begépelni a receptet.