Azé az ünnep, aki várja. Sosem volt érvényesebb mondat azt hiszem, mint mostanság.
Hála és köszönet Földes Eszternek ezért a jóságért. Ugyan ő a vegán Bailey's receptjét osztotta meg, de nálunk whisky nem jellemző itthon, így rummal improvizáltam egy tiramisut a poharakba. Vegán, csak természetes cukrokat tartalmaz, így szinte elenyésző a bűn is a pohár emelgetésekor. Ráadásul ennél egyszerűbb receptet keresve se találtam volna, ím hát a műveleti utasítás:
Hozzávalók (cca 7,5 dl-hez):
10 szem aszalt datolya kimagozva
fél liter mandulatej
1 dl erős presszókávé kihűtve
1-1,5 dl 40%-os rum
A datolyákat 1 dl mandulatejjel turmixgépben teljesen simára mixelem (cca 4-5 perc maximális sebességen). Ez itt a kulcs a sikerhez, ha itt nem marad darabos, nem lehet már elrontani :)
Ha ezzel megvagyunk, jöhet a maradék 4 dl mandulatej, a rum és a kávé. Pár pillanat alatt összekeverem a hozzávalókat és már mehet is az üvegbe. Egy napnyi állás csak jót tesz neki, de ugyanilyen jó frissen egy jégkockával is.
Egészségünkre!
Kortyolgatás mellé elhoztam az egyik kedvenc adventi versemet, Szabó T. Annától.
Szeretettel kívánok szép készületet az ünnephez! Hiszem, hogy a várók idén sem várnak hiába. 😊