Szándékosan nem írom, hogy Halloween-torta, ugyan nálunk először akkor készült, de szerintem nincs az a kiskorú, aki ne örülne egy hasonló poénnak. Bármely napján az évnek.
OK, azt sem írom le, hogy gilisztás torta, de bocsi, fiaim vannak, ilyesmire buknak :)
Alap, hogy négyéves rózsaszín-mámorban úszó hercegnők nem ilyet fognak kapni a Pötykétől udvarlós süti gyanánt, de olykor-olykor ilyeneket sütünk a saját örömünkre.
Ha megvan a torta-alap, a következő kell még:
15 perc szabadidő
250 g mascarpone
1 púpos ek porcukor
100g étcsoki
fél narancs héja (elhagyható, mehet bele helyette 1 tk fahéj vagy kardamom)
1 ek dió
5-6 gumigiliszta
A torta felső 1/4-ét egy éles késsel levágom (tompával max faragni lehet, tapasztaltam, hagyjuk), és morzsára töröm.
A csokit vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztom.
A mascarponét a cukorral habosra keverem (robotgéppel egyszerűbb, kézzel nagyobb strasszoldó hatással bír, húzós munkanapok utánra ajánlom).
A már langyosra hűlt csokit összekeverem a mascarponével, hozzáadom a narancshéjat, esetleg fűszereket.
Az ép tortalapra halmozom a krémet, lehet jó rusztikus, szóval ez még nekem is ment...
A csokis krémre szórom a tortamorzsát, belefúrom a kompozícióba a gilinyókat, végül egy kis darált dióval/maradék tortamorzsával/maradék 1-2 tk étcsoki-maradékkal koronázom meg a dekorálást.
Ötletadó az októberi Good Food összeállítása volt. Egészen rákattantam a Halloween- cuccokra, annyira jó kis anyag volt a lapban, és ezúttal pont annyira volt inspiratív, amennyire nekem kellett. Szóval innen is köszönet, kedves szerkesztők, ti is kellettetek, hogy visszatérjen a sütéshez való kedvem. Kellett még hozzá az elmúlt 2 és fél hét sok-sok élménye, köztük az újabb fantasztikus AATB koncert is.
A mai zene nem kérdés, tőlük, Nektek: