2014. május 18.
Mexikói tekercs
Mielőtt ismét átveszik az uralmat a sütik, jöjjön egy a sok elmaradás közül. Félórás vacsora kategóriában az egyik legkedvesebb versenyző:
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 nagy zacskó mexikói serpenyős zöldségkeverék (Aldi, vagy Penny a gazdaságos lelőhely)
opcionálisan sonka vékony szeletekre vágva
1 vöröshagyma
1 ek+ 1 tk étolaj
kis pohár tejföl
só, bors ízlés szerint
1 tk koriander
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A hagymát karikázom, az olajon pirítom, majd a serpenyős zöldségkeveréket a leírás szerint elkészítem (kb. 10 perc), közben a tejfölt a fűszerekkel elkeverem.
Egy kisebb méretű tepsit készítek elő, alját olajozom vagy sütőpapírral bélelem.
A réteslapokat hármasával nedves konyharuhára helyezem, a kész zöldséget (és esetleg a sonkát) a lapok közepére halmozom, majd óvatosan feltekerem. A tepsibe helyezett töltött tekercsek tetejét tejföllel megkenem, és forró sütőben kb. 15 percig sütöm. 5 perc pihentetés után tálalom. Kis reszelt sajttal, újabb adag fűszeres tejföllel gazdagítható, valamint kiváló köret grillezett hússzeletekhez is. Kérdés, mikor lesz végre egy jó kis grillezős hétvége? :)