Nem hiszem, hogy az olaszokat földhöz vágná kis sült paradicsom, vagy grillezett padlizsán-cukkini duó, viszont ahogy az uram megjegyezte, még a hús sem hiányzik belőle, annyira jó :)
Hozzávalók 2 személyre:
150 g teljes kiőrlésű penne
1 kis cukkini
1 padlizsán
2 ek olivaolaj
fél csomag zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél üveg aszalt paradicsom kis darabokra aprítva
fél üveg fekete oliva karikázva
200 ml paradicsomlé
só
bors
oregano, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
A tésztát lobogó vízben fogkeményre főzöm.
Míg a tészta fő, a vöröshagymát karikázom, az olajon üvegesre fonnyasztom.A fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm, és a felaprított cukkini, padlizsán, zöldségkeverék hármassal együtt a serpenyőbe teszem. Pár percig pirítom a zöldségeket (ha esetleg van maradék grillezett zöldségünk, nem kell végigjátszani ezt a kb. 10 perces kört), a paradicsomlét ráöntöm, majd fűszerezem. Az első rottyanás után adom hozzá a karikázott olivát, majd a megfőtt, lecsepegtetett tésztát. Pár keveréssel összeforgatom a tésztát a szósszal, és azon frissiben tálalom. Tetejére ízlés szerint frissen reszelt keménysajtot (pl.: Grana Padano, parmezán) adhatok.
Kis nyár-érzés az esős évszakban, hozzá kell vidám muzsika is, és egészen ki tudjuk zárni a külvilágot. Ha meg egy pohárka könnyű rozé kerül mellé, az maga a dolcsevíta :)