2014. december 24.

24- Vörös áfonyás- mákos-narancsos zabkása

Minden jónak vége szakad egyszer, most ennek a kis sorozatnak is.
Remélem, pár kedvenc összeállítást találtatok, illetve látjátok, egészséges reggeli is van, ráadásul szinte megunhatatlan a variációk számossága miatt :)
Most jöhet a bejgli-és töltött káposzta-szaloncukor kúra, no és a pihenés. Én az utóbbira mindennél jobban vágytam/vágyom idén, most kicsit visszavonulok újra a napi posztoktól, hogy majd jövőre újult erővel vágjak neki az előttünk álló, sok izgalmat és változást hozó évnek.
Itt az utolsó recept, tulajdonképp bejglitöltelék-zabkása nevet is kaphatná, mert pont olyan. Finom.



Hozzávalók:

30 g zabkása
1,dl tej (most máktej, ha már)
1 ek mák
1-2 ek narancslé
1 tk méz
1 ek vörös áfonya
fél narancs reszelt héja vagy kandírozott narancs
csipetnyi kínai ötfűszer

A hozzávalókat összeöntöm egy edényben és felfőzöm/bedobom a mikróba, majd egy jó kis fűszeres kávé társaságában elfogyasztom. Ha már karácsony, a kávé is kaphat kis csavart (meg kis tejszínhabot), ugye? Próbáljátok ki fahéjjal, kardamommal, vagy épp a kínai ötfűszerrel. Nem lesz rossz, ígérem :)

Most egy olyan muzsika következik, ami több, mint kedvenc. Karácsonyos, Cseh Tamásos, érzékenyítő. 
Egyben kérnék is általa. Aki közületek megteheti, ezen az ünnepen adjon egy tál ételt, egy jó szót, egy kétszázast vagy egy imát azoknak, akiknek máskülönben nem jutna. Higgyétek el, a jó visszaszáll arra, aki adja.
Boldog ünnepet, sok meghitt pillanatot, fényességet kívánok 2014 Karácsonyára.