2014. december 22.

22- Lazacos- gyömbéres répás zabkása

Karácsony hetébe léptünk, ráadásul túl vagyunk az év leghosszabb éjszakáján,  jöhetnek az igazán extra verziók. Ez ugyan macerásabb, de ezzel együtt is felfér a dobogóra :)





Hozzávalók:

30 g apró szemű zabpehely
1,5 dl szója(vagy madula)tej
1 szál répa
1 körömnyi gyömbér
1 kk szójaszósz
1 kk méz
1 tk olaj
5 dkg lazac

A zabpelyhet beáztatom a tejbe, félreteszem. Az olajat hevítem egy serpenyőben, a hosszanti csíkokra vágott répát megforgatom az olajban, hozzáadom a fokhagymanyomón lezúzott gyömbért, majd a mézzel kicsit karamellizálom. Ha már finom illat jön a serpenyőből, jöhet rá a falatnyi darabokra vágott lazac, két keverés után a szójaszósz és a beáztatott kása is. Ha rottyan egyet, lekapcsolom, hagyom langyosra hűlni, és fogyasztom is.
Jár mellé kis zöld tea is, nekem ma minden memóriajavító tevékenységre szükségem lesz :)