2014. december 3.

3- Kakaós-banános zabkása


Schoko-banane kattanása kinek volt már? Nekem még nem, de a csoki-banán kombó jó barátom.


De ezúttal se bonbon, se fagyikehely, se torta, hanem zabkása.

Hozzávalók:

30 g zabpehely
1-1,5 dl tej (nálam mandulatej)
1 lehetőleg érett banán
1 csapott tk kakaó (cukrozatlan)
opcionálisan méz édesítésre


A zabpelyhet a tejjel és a banán kb. felével felteszem főni. Míg rottyan egyet, pont pépes lesz a banánka. Amint félrehúzom a tűzről, belekeverem a kakaóport (esetleg az édesítésre használt mézet/cukrot/egyebet). Langyosra hűtöm, a tetejét a maradék banán karikáival díszítem.

Miért jó, azon kívül, hogy finom? A kakaó serkenti az agyi vérkeringést, tartalmaz magnéziumot, foszfort, lassítja a cukor felszívódását. A banán energiát ad, teltségérzetet fokoz, védi a gyomrot és segíti az emésztést, kiváló kálium-és magnéziumforrás.

A mai adventi tippem: esti forró csokizás valakivel, aki kedves Neked. Ha épp nem tudsz keríteni hozzá társat, keress egy jó könyvet, vagy egy részt a kedvenc sorozatodból.