2014. december 12.

12- Erdei gyümölcsös-mandulás zabkása

Mára egy abszolút első összeállítás. Miután mindig van a fagyasztóban mélyhűtött gyümölcs, gyakran készül az alábbi verzió.




Hozzávalók:

30 g apró szemű zabpehely
1,5 dl mandulatej
2-3 ek erdei gyümölcs (nálam a mélyfagyasztott, szokásos Penny-s)
1 ek szeletelt vagy durvára tört mandula
1-2 tk cukor/méz/xilit
1 tk vaníliaesszencia

A zabpelyhet a tejjel felfőzöm. Miután felforrt, félrehúzom a tűzről. Ekkor adom hozzá a fagyos gyümölcsöt, a vaníliaesszenciát. Alapos összekeverés után az elegy langyosra hűl/melegszik, jöhet bele a vanília és az ízlés szerinti édesítőszer.
Munkába sietős to go verzió: a zabpelyhet, a mandulát és a gyümölcsöt egy jól záródó tálkába teszem. A munkahelyen felöntöm a tejjel, fél perc mikro, majd visszahűtés után édesítés, fogyasztás. Nyami.

Ma este színházba készülünk, már hetek óta készülök rá. Most Ti is kaptok kis ráhangolót, szerintem érdemes megnézni az előadást (vagy legalább az ajánlót :)).