2014. december 8.

8- Kivis-datolyaszilvás zabkása


A hétfő reggeleket a vidám, élénk színű dolgok mindig könnyebbé teszik. Ugyan viccet mesélni egyelőre még nem tud, igencsak remek kis dolog következik:


Hozzávalók:

30 g apró szemű zabpehely
1,5 dl mandulatej
1 kivi és 1 datolyaszilva kockázva
1 kk citromlé
1 tk méz vagy édesítő
opció: 2 tk chia mag

A tejben (és ha chia magom is van, + 0,5 dl vízben) felfőzöm a zabpelyhet. Ha megfőtt, félrehúzom a tűzről, és mikor már langyosra hűlt, akkor keverem bele a gyümölcskockákat, hogy a lehető legkevesebb vitamint veszítsék. Végezetül rácsorgatom a mézet, és jóízűen, egy kis fülbemászó dallamú muzsika mellett bekanalazom a reggelit. Egy ilyen indítással már csak remek lehet a hét első napja, ugye? :)