2014. december 17.

17- Sonkás-gombás-kakukkfüves zabkása

Azt mondja kollegina, jó ez a sós sorozat. No hát szerintem is, úgyhogy itt van mindjárt az örök klasszikus. Már ha pizzáról van szó, ugye...
De kásának sem utolsó, még ha nem is az a pikk-pakk összedobós reggeli, cserébe akár vacsora is lehet. Annak viszont kifejezetten gyors és kiadós. Minden csak nézőpont kérdése :)




Hozzávalók:

30 g apró szemű zabpehely
1,5 dl víz

bors
minimális zsiradék (olaj, olivaolaj, ne adj isten kacsazsír :)
1 ek gomba (üvegízű kínai, vagy ami akad, ínyenceknek vargánya)
kakukkfű
1-2 szelet sonka kockázva

opció: sajt, sajt, sajt

A zabpelyhet a sós vízben felfőzöm. Közben egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítek, azon megpárolom a gombát, szórók rá bőven kakukkfüvet, és utánahajítom a sonkát is. Ha mindent ütemesen csináltunk, most önthetjük össze a két edény tartalmát. Egyet.kettőt keverek rajta, után- fűszerezem, ha kell, és melegen fogyasztom.

Citromos kakukkfű tea illik igazán hozzá, ebben a jó kis kehes időben el is kel szerintem...