2014. december 10.

10- Diós-mandulás-mogyorós zabkása





Hozzávalók:

30 g apró szemű zabpehely
1,5 dl mogyoró- vagy mandulatej
1-1- ek dió, törökmogyoró, madula
1-2 tk méz
csipetnyi fűszer (fahéj, mézeskalács-fűszer, kínai ötfűszer)

A zabpelyhet a tejjel és a mézzel felfőzöm.
1-2 percig zsiradék nélküli serpenyőben pirítom a magokat.
Összekeverem a kását a durvára tört magokkal, megszórom a fűszerrel.
Langyosan (és elégedetten :)) fogyasztom.

Extra tipp: elfér benne a karácsonyi maradék (előleg, khm) mézeskalácsmorzsa is, de ha kerül bele méz helyett egy-két szem datolya, az sem ront az összhatáson.

Most egy friss klip garantált ébredésért a ropogós reggelihez, Annáék, naná: