2014. december 6.

6- Aszalt szilvás-fahéjas-diós zabkása


No, kinek volt szép tiszta a csizmácskája? Kaptatok ugye sok finomságot? Biztosan, mert ide csak jó gyerekek járnak (vagy ha néha kicsit rosszak is, jól titkolják :))

Én az egyik kedvencemet hoztam Nektek, klasszikus ízvilág, adventi hangulat garantált:

Hozzávalók:

30 g zabpehely
2 dl mandulatej
5-6 szem aszalt szilva
nagy csipet fahéj
1 ek durvára aprított dió
1-2 tk cukor ízlés szerint
(opció: 2 tk chia mag)

A tejbe beáztatom az aszalt szilvát, zabpelyhet (és a chia magot, ha  épp van), 20-30 percig hagyom békén, majd kicsit megmelegítem, beleteszem a diót, fűszerezem, édesítem, és langyosan fogyasztom.
Kiválóan lehet mellette mélázgatva nézni kifele a hidegbe, vagy tervezgetni a karácsonyi menetrendet, logisztikát, étel-és sütisort. Vagy csak simán odakucorodni a porontyok mellé egy epizód Spongyabob erejéig :)

A mai kis soul-candy pedig Cseh Tamás, a kedvenc karácsonyi cd-mről: