2014. december 23.

23- Málnás-banános zabkása chia maggal

Mára igazán sok energia kell, ebbe a  kb. 16 ébren töltendő órába minimum 20 órányi tevékenységnek kell beleférnie :)
Bejglisütés, mézeskalácsozás, kacsasütés, sok miegyéb, de most még csak a reggeli kihívások, nyitva tartani a szememet.
Kell tehát egy színes, finom, energiát adó, mégsem túlzottan telítő reggeli:




Hozzávalók:

30 g apró szemű zabpehely
2 dl mandulatej
1 banán
1-2 ek málna (most gyorsfagyasztott, szezonban rendes)
2 ek chia mag
opció: édesítéshez cukor ízlés szerint
opció 2: kis citromlé
opció 3: vaníliaesszencia

A chia magot, zabpelyhet beáztatom a tejbe, kb. 20 percre félreteszem (ez az idő pont elég a bebootolásra, hideg víz, jó kávé, ami kell :))
 A banán felét pürésítem, és a már jól beáztatott zabpehelyhez teszem, Mehet a tűzre 2-3, vagy a mikróba egy percre. Ha fagyott málnát használok, rögtön ezután keverem bele. Édesítem, fűszerezem ízlés szerint, végül a maradék banánkarikák felhasználásával langyosan tálalom. Ha friss málnám lenne valami csoda folytán, azt is tálalás előtt keverem bele, mind kevesebb vitamin, íz vesszen el a jó kis gyümiből.

Már csak egyet kell aludni, és itt a csoda, amire kicsi és nagy úgy vár. Találtam egy jó kis videot YouTube-on, kandallótűz, karácsonyi dalok, minden, ami a hangulathoz kell. A mézeskalács-illatról meg úgyis gondoskodtok, ugye? :)