2015. január 1.

Hello, 2015!




...és köszönöm, 2014.

Háttérben szól a Varázszene, kiskorúak vízszintesben rég, én szintén a kanapén, minden tökéletes a visszatekintéshez.
2014 sok szempontból nehéz, embert próbáló év volt, sok-sok munka, éjjelbe hajló tevékenykedés, némi előrehaladás éve volt. Tettünk nagy kirándulásokat, haladtunk apró lépésekben. Volt sok apró öröm, egy-két bánat. Idén sajnos több temetés, mint esküvő jutott, de érkezett pár apróság a baráti családokba, nekik nagyon örültünk.

A blog szempontjából is felemás év volt. A munka-család-tanulás hármas épp eléggé lefoglal ahhoz, hogy a hobbikhoz csak nagy ritkán jussak. Még szerencse, hogy volt a Segítsüti, és decemberben, a Karácsony közeledtével valami éteri kreatív energia szabadult fel bennem, így nem teljes kudarc blogszempontból az év.
A két legpozitívabb dolog idén egyértelműen ez a kettő volt a Konyhaszigeten. A tavaszi Segítsüti akció nyomán két fantasztikus nyertesnek is átadhattam a tortát, egyiküknek kalandosan, másikuknak személyesen. Nagyon pozitív élmény volt, köszönöm ezúton is!
Az adventi zabkása projekt pedig nagyon jó játék volt, remélem, páran szereztetek kis inspirációt az egészséges reggelizéshez, illetve ki is próbáltátok egyik-másik összeállítást.
Hála a nagy kék oldalnak, a kedvelők száma gyarapszik szépen, elhagytuk a bűvös 500-at is idén.
S hogy milyen 2015-öt várok?
Nos, magánügyileg szeretném sikerrel befejezni az iskolát (huh, mindjárt államvizsga...), írni egy ütős szakdolit, valami fondorlattal többet itthon lenni, többet lazulni. Jó volna sokat utazni, Németország, Erdély (és titkon az imádott Dél-Csehország) az idei nagyobb célok.
Blog-ügyileg szeretném folytatni, igyekszem végre előállni a két éve fiókban heverő design-tervekkel, minőségibb fotókkal. Alapvetően idén két irányvonal lesz reményeim szerint, egyik a helyi értékek bemutatása, helyi és környékbéli alapanyagok, ételek, vendéglők bemutatása, másik pedig az utazásaink, találkozásaink nyomán inspirálódó ételek.
Az idei évben szert tettem egy jó kis tejérzékenységre, több lesz a tejmentes recept, reményeim szerint több a zöldséges étel. Aztán ha 9/10 lesz a desszertes posztok aránya, akkor sorry, a fiúk is alakítják kívánságaikkal a repertoárt :) szóval konkrétumokról egyelőre pont ezért ne essen szó :)
Irány megvan hát, csak az egészség meg a szél jó legyen! Kívánom Nektek is ugyanezeket 2015-re!

A kép meg a zene sokszor minden szónál többet képes mondani, ma is kaptok a másik jóból is: