2011. október 12.

Spagetti zellerpestoval


Nagy tésztafaló banda vagyunk, hetente 2-3 alkalommal biztosan kerül valamilyen tésztaétel az asztalra.
Legtöbbször csak improvizálom a feltéteket, így mindig kicsit másképp készül egy-egy kreálmány. Viszont van pár kezdő, „márnemszingli” barátném, akik kezdenek rákapni a főzés örömére, így a legjobban sikerült, és dokumentált tésztaételek megmaradnak az utókornak. Köszi, csajok! J
Most egy kétperces, egyszerű és nagyszerű pestó került a teljes kiőrlésű spagettire, no meg parmezán helyett juhsajt, by Cserpes.


Hozzávalók:

250 g spagetti
1 dl olivaolaj
1 cs zellerlevél
1 marék dióbél
1 marék kesudió
1 ek mascarpone-sajt (elhagyható)
bors

A spagettit használati útmutató szerint sós vízben fogkeményre (al dente) főzöm. Közben a diót, kesudiót, zellerlevelet, és az 1 dl olajat aprítógépbe öntöm, addig dolgoztatom a gépet, míg viszonylag homogén cucc lesz, ízlés szerint sózom, borsozom.
Egy serpenyőbe két púpos evőkanál pestót, egy púpos ek mascarponét teszek, összekeverem, majd a kifőtt, lecsepegtetett tésztát beleforgatom. Reszelt sajttal tálalom. Két bőséges adag lesz a fenti mennyiségből.