Nagy tésztafaló banda vagyunk, hetente 2-3 alkalommal
biztosan kerül valamilyen tésztaétel az asztalra.
Legtöbbször csak improvizálom a feltéteket, így mindig
kicsit másképp készül egy-egy kreálmány. Viszont van pár kezdő, „márnemszingli”
barátném, akik kezdenek rákapni a főzés örömére, így a legjobban sikerült, és
dokumentált tésztaételek megmaradnak az utókornak. Köszi, csajok! J
Most egy kétperces, egyszerű és nagyszerű pestó került a
teljes kiőrlésű spagettire, no meg parmezán helyett juhsajt, by Cserpes.
Hozzávalók:
1 cs zellerlevél
1 marék dióbél
1 marék kesudió
1 ek mascarpone-sajt (elhagyható)
só
bors
A spagettit használati útmutató szerint sós vízben fogkeményre
(al dente) főzöm. Közben a diót, kesudiót, zellerlevelet, és az 1 dl olajat aprítógépbe öntöm,
addig dolgoztatom a gépet, míg viszonylag homogén cucc lesz, ízlés szerint
sózom, borsozom.
Egy serpenyőbe két púpos evőkanál pestót, egy púpos ek
mascarponét teszek, összekeverem, majd a kifőtt, lecsepegtetett tésztát
beleforgatom. Reszelt sajttal tálalom. Két bőséges adag lesz a fenti
mennyiségből.