2011. október 18.

Kóstoltál már Natúrparkot? :)

Ha szereted a sült gesztenyét, a forralt bort, a kézműves portékákat, akkor hétvégén Kőszegen a helyed, ugyanis hétvégén rendezik meg tizedik alkalommal a Natúrpark ízei-Orsolya napi vásár hosszú nevű, de annál jobb hangulatú eseményt.

Először is lehet jókat enni-inni, szabad téren és a helyi éttermekben is. A kőszegi éttermek külön menüajánlattal készülnek a hétvégére, és helyi kistermelők is kínálják kincseiket, olajokat, sajtokat, lekvárokat, mézeket.
Ha nemcsak a kóstolgatásban, de a konyhában is nagy vagy, sütemény-illetve lekvárversenyre is benevezheted alkotásodat, szombaton még lehet jelentkezni a helyszínen.
A kulináris kalandokon túl kirakodóvásár és kulturális programok is lesznek természetesen, valamint Örökbefogadó Napokat tart a Fekete István Állatvédő Egyesület.

A rendezvény szervezői ráadásul környezettudatosak, s szeretnék minél kisebb környezeti terheléssel lebonyolítani a rendezvényt. Szeretnék, ha a résztvevők is hozzájárulnának környezetünk védelméhez, így meghirdették az „Egyél, igyál sajátból” akciójukat. Ha teheted, hozd magaddal a kedvenc bögrédet, kistányérodat, fogyjon kevesebb műanyag vacak. És ugyan kis macera, de sokkal jobban tud esni az étel, ital egy szép bögréből vagy tányérról. Ugye?
A belváros felújítása miatt a vár és környéke helyett a már felújított belvárosi utcákban, valamint a Brenner Közösségi házban találhatók a kiállítók, programok.

Egy kép régről a kőszeg.hu-ról, kedvenc piacos bácsimmal:


 további képek pedig itt:

Gyertek!