2012. január 2.

"Azelmúltnyolcév" és a fogadkozások

Neeem, nem politika. Ahhoz se kedvem, se gyomrom nincs.

Az alakom. Mert mi másra foghatnám a mostani helyzetet, mint az elmúlt nyolc évre? J

Sose voltam nádszálkarcsú, és most sem vagyok kövér. A plusz két gyerek és öt kiló.
A nyolc év alatt egyszer ugrott le hirtelen, a Pepi születése után. Aztán meg visszajött. Évekkel később újra terhesség, szülés, szoptatás. Utóbbi még mindig tart, de ezúttal nem ugráltak le a pluszok olyan gyorsan. Még a költözködés közben sem.
Az mondjuk, sanszos, hogy már többet és jobban főzök, mint nyolc, vagy akár hat éve. Plusz jóval kevesebbet mozgok, és az utóbbi években a nagy magánéleti drámák is elkerültek, szerencsére.

A fő irányvonal tehát meg is van. Nem akarok konyhaügyileg visszafejlődni, vagy mondjuk Mr. Darcy után epedezni. Szóval a recept esetemben elég egyszerű: szeretnék többet mozogni, és kisebb adagokat enni.

Kábé ezeket tudom betartani, bár nagy tapasztalatom nincs diéta, meg életmód-váltás ügyileg. Viszont azt tudom, hogy nincs kedvem bonyolult számításokat végezve étkezéstervezni, vagy salátalevélen, ne adj isten csokimentesen élni, és ennek folyományaként évi 365, bocs, 366 napon keresztül PMS-es hisztistyúkként létezni.
No meg nem a kiterjedésen kellene nagyot változtatnom, hanem a textúrán, szóval a mozgásos részt nem lehet, nem is akarom kiiktatni a nagy fogadkozásból.

Szilveszterkor kirándultunk, azaz sétáltam kb 5 km-t, igaz, hátamon a 11 kilós Pötyivel, meg futottam kábé 200 m-t a végén az elveszettnek hitt babakesztyűk okán, de az azért túlzás, hogy ettől izomlázam legyen, ugye?

A terv:

  • kisebb szelet csoki/torta
  • több zöldség, gyümölcs
  • heti 1-2 óra sportolás
  • szombatonként családos túrázás 

Ígérem, nem jeletkezem be gyakran a témában. Most év elején úgyis minden női lapban ez lesz a téma, egész tavasszal egészen a bikiniszezonig (br) ki is tart nekik, szóval van rajtam kívül is "autentikus" forrás életmód-meg alak- meg egyébreform ügyileg. 

Amit viszont ígérek:  lesz pár könnyebb recept az év során, és ha eljutunk ehhez az elsőhöz hasonlóan jó helyre, akkor megosztom Veletek, hátha valaki kedvet kap egy jó kis természetjárásra. Deal?


Sopron-Óhermes, 2012.01.01.