2012. február 7.

Nutellás csokihab




Csokaholistáknak kiváló "gyorsan valami finomat" desszert 3 perc alatt. Bruttó.

És nem attól nutellás, hogy a szomszéd kutya mászott bele (aha, van olyan ember a Földön, aki Nutellának hívja a kutyáját).


Hozzávalók:

200 ml tejszín
100 g étcsoki
1 ek nutella

opció: mogyorógrillázs vagy sópehely a tetejére

A tejszínt felverem közepesen keményre (ha hűtőben tároltam eddig, mehet egyből, ha kamrában állt, akkor fagyasztóba vele kb 5 percre, nem többre).
A csokit mikróban kb másfél perc alatt megolvasztom, ha folyós, hozzákeverem a nutellát, majd a kissé lehűtött keveréket óvatosan elkeverem a tejszínnel, és alacsony fokozaton (vagy leginkább kézzel) habosítok rajta egy kicsit.
A képminőségért nagy köszönet Pankának, ő hitette el velem, hogy én is képes vagyok fénysátrat eszkábálni. Elsősorban az ékszerfotóknak készült, de a csokihab egy nehéz fotótéma, kifejezetten jól jött a teszteléshez a mai édesség.
A fotogenitás növelésére került rá mogyorógrillázs, nem ártott neki, sőt. Haladó ízvadászok egy kevés sópelyhet is tehetnek a tetejére, más dimenzióba emelkedik tőle a desszert.