2012. november 23.

Aszalt paradicsomos-tonhalas fusilli

Ahhoz képest, hogy heti minimum kétszer tésztát vacsorázunk, elenyésző mennyiségű recept kerül ide.
Szokták is sérelmezni a közeli ismerősök. Most javítok kicsit a statisztikán az elmúlt hét legjobb vacsorájával.




Hozzávalók 2 személyre:

150-200 g száraztészta (nálam most teljes kiőrlésű fusilli)
1 kis fej vöröshagyma
2 ek olivaolaj
120 g aszalt paradicsom
1 kis üveg zöld oliva
1 kis doboz tonhal lecsepegtetve
1 kis doboz sűrített paradicsom
só 
oregano

A tésztát bő sós vízben fogkeményre főzöm. Ezalatt a hagymát félfőre vágom, az oliván üvegesre pirítom. Hozzáadom a tonhalat, a kis darabokra vágott aszalt paradicsomot, és a kis doboz paradicsompürét. Egy-két percig hagyom a lángon, majd félrehúzom, hozzáadom az olajbogyót, és fűszerezem. A kifőtt, lecsepegtetett tésztával elkeverem, ha szükséges, pár pillanatra visszateszem a lángra. Frissen, ízlés szerint parmezánforgáccsal tálalom. 
Elkészítése bruttó 15 perc, élvezeti értéke hatalmas. Ha nem főzöd szét a tésztát vagy sózod el brutálisan, garantált a siker.

Mikor hidegre fordul az idő, gyakran készítek ilyen és ehhez hasonló mediterrán tésztaételeket. Utána egy pohár bor, egy takaró, és máris jobb a helyzet. Főleg, ha ilyen jó helyekre képzelem magam: