2012. július 20.

Pizza-gondola




Recept recycling, a legjobból. A blog egyik legkedveltebb receptje, a pizzatészta új alakot öltött. Ugyanolyan finom, de többet és főleg többfélét lehet belőle készíteni, ami kis családunknál például egyáltalán nem hátrány.
Kiváló finger food (haha, tanultam az új Stahl magazinból ezt-azt :)), tévé-fixált urak kezet csókolnak érte, főleg ha sör is jár mellé.


Recept tehát adott, formázási útmutató más csak: a tésztát 8 (vagy akár 10) részre osztom, hengert formázok a kis darabokból, majd nyújtófával ellapítom a kívánt vastagságúra.
Innentől ismét ugyanaz minden, mint a rendes pizzánál. Nálam egy gáztepsire 4 nagyobb gondola fért, így két menetben készült el a teljes adag. Gyorsabban tűnt el az első adag, mint elkészült volna a következő. A feltét most kakukkfüves gomba, tonhal,  aztán sonka-cukkini, illetve tejföl-pesto volt, természetesen sajttal.


A neve is kifejezetten jó, ugye? :) Olaszozzunk tovább kicsit, repülőgép-fertőzöttségéről kis családunknak tudhattok már, most az olasz kedvenc következik. És igen, repülőnapokon órákon keresztül felfele kell nézni, és az zsibbasztó. De megéri minden perce, főleg ha őket látja az ember lánya: