2012. július 3.

Cukkinis-tonhalas frittata

Ezek az olaszok még egy rántottát is képesek éttermi koszttá emelni :)
Húzós napok nagyszerű vacsorája, most cukkinivel, mert kezd beérni az első termés a mini kertünkben. Annyira jó érzés kisétálni a kertbe és a saját biozöldségeket használni a vacsihoz. Így végezte be az első két saját termelésű cukkini:



Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 kicsi cukkini
1 tonhalkonzerv
maréknyi aszalt paradicsom

bors
bazsalikom/ petrezselyemzöld/zellerzöld
10 tojás
0,5 dl tejszín
10 dkg keménysajt reszelve (opcionális)

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom, majd az apróra vágott cukkinit átfuttatom a hagymás olajon. 3-4 perc múlva elzárom alatta a lángot, összekeverem a lecsepegtetett tonhallal, a felaprított paradicsommal és a zöldfűszerrel, majd jénai tálba vagy tepsibe kanalazom az anyagot.
A tojást a tejszínnel felverem, sózom, borsozom, a zöldséges tonhalra öntöm. A forró sütőbe tolom és 20 percig sütöm.
A sütőből kivéve reszelhetek rá sajtot (ha pl. előtte elmaradt, ilyenkor szépen ráolvad), majd szobahőmérsékletre hűtve tálalom.




Egy könnyű rozéfröccsel kísérve, a teraszon/erkélyen tálalva tuti nyáresti vacsora. Fenti mennyiségből 6 kisebb, 4 kiadósabb adag készül.

Most hogy hozzánk már megérkezett az enyhítő eső, itt a szám, amelyet dúdolgattam magamban ma egész nap (hurrá, működik a ráolvasás, holnap lehet, seprűnyélen megyek a dolgozóba :)):