2012. június 4.

Almás minipalacsinta
Szombaton rengeteg friss zöldséghez jutottam, főztem belőle egy igazán jó kis levest, ennek mintájára, csak került bele zsenge zöldborsó is. Jó sűrű anyag lett, tisztán zöldségekből, semmi rántás meg levesbetét és egyéb csemegék.
Az, ami ugyan eszméletlen finom, de egy órával a fogyasztása után még a másfél éves is kaparja a hűtő falát az éhségtől. Főleg a mi nagyevő Pötyink. Olyan lelkesen kanalazta a levest, még a második tányérral is, hogy sütnöm kellett neki valami tápláló jutalomfalatot.

Kevertem egy jó sűrű palacsintatésztát, így:

2 tojás
1 dl tejszín
1 dl szénsavas ásványvíz
1 ek cukor
1 ek puha vaj
kb 10 dkg finomliszt (vagy teljes kiőrlésű, abból még egészségesebb)

Reszeltem bele két nagy almát nagylyukú reszelőn (lehetőleg savanykás, karakteres ízűt a legjobb, pl.: Idared, Gloster), majd evőkanálnyi adagokban palacsintasütőben megsütöttem.
A fenti adagból kb. 20-25 darab lesz.

A fotóról és a palacsintáról is nagyon hiányzott a juharszirup, sajnos nem volt készleten, de feltétlen ajánlom hozzá.
Ha hedonista vagy, akkor csak karamellkrémmel edd, kezdő bio-ökoanyuknak a mézzel kevert citromlevet, hardcore gasztrománoknak pedig a mézes-kardamomos lemon curdöt javaslom :)

S ha már alma, és az elmúlt hétvége, itt a helye a kedvenc Almáinknak. Nagy koncert-fanok vagyunk, már a kisebb is rákapott a csápolásra. Plusz elég sokat utazunk autóval (többnyire a balatoni rokonokhoz, mint most is), és a hosszas kocsiutakat ezekkel a jó kis dalokkal dobjuk fel, megelőzendő a nagyobb nyüsszögéseket: