2012. április 18.

Bacon-palacsinta

Hihetetlen párosítás, de jó. Nem kifejezetten kalóriaszegény, de gyorsan elkészül, és egy paradicsomsalátával komplett vacsora, pucin meg egy nem mindennapi reggeli.

Én a juharszirupot most kihagytam a buliból, és belevettem a provence-i fűszerkeveréket, legközelebb pedig a medvehagyma lesz soron.


Hozzávalók:

4 szelet baconszalonna (nálunk most helyette fekete-erdei sonka)

Kevés sűrű palacsintatészta, valahogy így:

1 tojás
1 dl tej
4 ek liszt
2 ek étolaj
csipet só
1 kk provence-i fűszerkeverék
kb. 1 dl szódavíz


A palacsintatésztát elkészítem, ha van időm, kicsit hagyom állni, ártani nem árt.
Egy teflonserpenyőbe- melyet nem kell külön kiolajozni- helyezem a baconszalonnát (nálam 2 db fért bele egyszerre), majd rákanalazok annyi masszát, hogy ellepje. Ha késznek ítélem az alsó felét, óvatosan megfordítom, hogy a visszája is megsüljön, és már tálalhatom is a nagyszerű vacsorát. Inspiráció innen, édesen vagy reggelire nem bírom elképzelni. Egyelőre.