2014. március 6.

Tökmagolajos zöldsaláta

Ha Ti is sokat torkoskodtatok a farsangban (vagy akár ma), jól jöhet ez a vastag húsokhoz, csokis fánkokhoz képest elenyésző kalóriatartalmú eledel.



Pofonegyszerű, szép és jó, sőt, még húsok mellé köretként is ideális.

Hozzávalók személyenként:
kétmaréknyi vegyes zöldsaláta (itt most jégsaláta, vörös-és fehérkáposzta, sárgarépa)
2 ek tökmag
1 ek tökmagolaj
pár vékonyra szelt vöröshagyma-karika
csipet só
bors ízlés szerint
néhány csepp citromlé

A tökmagot serpenyőben ropogósra pirítom. A tökmagolajat langyosítom (épp csak egy picit, az aromák így jobban kijönnek) elkeverem a sóval, borssal, kevés citromlével, majd egy tálban összeforgatom a hozzávalókat. Böjtben pirítóssal, máskor grillezett csirkemellfilével fogyasztom.
Ha szeretitek, hozok még tökmagolajos recepteket, és egy kis tökmagolaj-sztorit is, jó?