2013. június 15.

ByeSuli 2013: aszalt paradicsomos, padlizsánkrémes tészta


Itt van, ezt is megértük, halleluja. Az első nap kötelezettségek nélkül hónapok óta.
Ki is használtuk, az ebéd is pizsamában érte a kiskorúakat, de egyszer egy évben (na jó, kétszer, Karácsony körül is szokott lenni egy ilyen) miért ne?

Már lassan egy hete ünnepeljük a közelgő nyarat. Szerdán volt irodai fagyizás, csütörtökön egy szuper epertorta, tegnap mentás-bodzás limóparti, ma pedig Játékfesztivál.
Hihetetlen jó időzítés, kellemes helyszínek, tartalmas programok, tehát csak ajánlani tudom Pápát, még vasárnap is tart a mulatság, menjetek!
Ma járt a kívánság szerinti ebéd is, nekünk tehát alter-tészta, az egyik nyári kedvencem.

Hozzávalók 2 személyre:

180 g száraztészta (most fusilli, de spagettivel is szuper)
2 ek olivaolaj
kisebb fej vöröshagyma
10 dkg aszalt paradicsom aprítva
2 dl padlizsánkrém
reszelt parmezán/grana padano a tetejére

A tésztát lobogó sós vízben fogkeményre főzöm.
Míg a tészta fő, a hagymát aprítom, az oliván pirítom. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot.
A kifőtt, lecsepegtetett tésztát az olajos keveréken megfuttatom, majd ráöntöm a padlizsánkrémet, és annak melegedéséig tartom tűzön, majd tálalhatom is.
Ha esetleg lenne maradék (minimum dupla adaggal érdemes bíbelődni), csak némi friss paradicsom és egy-két kanál majonéz kell hozzá, kiváló tésztasalátának is.

S bár engem a ByeAlex-őrület eddig ügyesen elkerült, nem tudom megállni, hogy ezt ne osszam meg Veletek. Annyira nagy, nálam simán veri a "nagyokat":