2012. május 14.

Csokilikőr

Volt egy kis csoki, tejszín meg némi vodka a kamrapolcon, amihez egyenként semmi kedvem nem volt, lett hát belőle jó kis csokilikőr 10 perc alatt.



Hozzávalók:

200 ml tejszín
120 g cukor
100 g étcsoki (70% körüli)
200 ml vodka

A tejszínt egy lábasban felteszem főni a cukorral. Olvadásig keverem, majd beletördelem a csokit. Gyakori kevergetés mellet felolvasztom a csokit is, ha homogén a cucc, lekapcsolom alatta a lángot. Szobahőmérsékletűre hűtöm, végül belekeverem a vodkát is. 
Vállon veregetem magam, hogy milyen kis klassz likőrt tudok összehozni, a legjobbat, amit eddig kóstoltam csokilikőrből.
Krémes, szolidan alkoholos cucc lesz belőle, ha jó minőségű csokiból készítjük, kiváló gasztroajándék.

Ahogy fotóztam, tiszta retro-hangulatom lett, biztos a szalvéta miatt :) 
Mindenesetre már ekkor vigyorogtam. Erre csak rásegített a fél-, majd még egy féldeci likőr, amit betoltunk kóstoló gyanánt, aztán előkerült kis zene is, és kerekedett egy jó esténk, többek között ezzel itt: