2011. május 13.

Első

A tiramisu a kedvenc édességem. Logikus, hogy ez az első recept itt, ahogy a kis füzetemben is volt sok évvel ezelőtt. De még valamiről nevezetes. Ez volt az első recept, amit tudtam fejből. Általában laptop, vagy szakácskönyv/füzet mellett, rosszabb esetben hevenyészett cetlik nyomán főzök, sütök. Néha már sikerül ezek nélkül is boldogulnom, ami nagy szó, de az még nagyobb, hogy tiramisut bekötött szemmel, álmomból felébresztve is tudok alkotni. Mindig, minden körülmény közepette, feltéve, ha adva van az alapanyag.

2011. május 9.

Veni...

azaz jöttem, én is itt vagyok kismilliomodiknak a blogoszférában.
Hogy kerültem ide? Hosszú sztori, a toszkán Vinciben, egy étteremben kezdődött, ahol olyan íz-élmény ért, mint még soha. Teljesen véletlenszerűen ültünk be egy vendéglőbe az esőfelhők elől, és olyat ettünk, de olyat... Azóta keresem az ízek harmóniáját tudatosan. A nyaralásunkból hazatérve rendszeres gasztroblog-olvasóvá váltam, és főzni szerető emberke lettem. Korábban is alkottam ezt-azt a konyhában, de általában a napi rutin része volt, míg mostanában inkább örömforrás, kikapcsolódás, kalandozás. Van, hogy siker, de akad totális kudarc is, ahogy kell. Ez itt a kedvenc ételeink, a legjobban sikerült próbálkozások és megmentett régi családi receptjeink gyűjteménye, ajánlom szeretettel.

Vinci, utcakép