A tökéletes napindító kávé mellé. Ünnepeltünk a minap, ezért
akartam valami igazán finomat készíteni a reggeli kávé mellé. Muffint szerettem
volna, de nem volt itthon tojásom, így módosítani kellett a tervet. Valami gyorsan elkészíthető, csokit is tartalmazó édességet szerettem volna, mert amiben csoki van, az csak jó lehet, ugye?
A Good Food sorozat desszertes könyvében jó pár leveles
tésztával készült édesség szerepel, gondoltam, ezennel meghasonlok önmagammal,
és jó lesz most édesen az egyik kedvenc konyhai alapanyagom..
A feltét impró, itthon található alapanyagokból erre
futotta, de kiválóan sikerült a kísérlet.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1 érett banán
2 ek Philadelphia krémsajt
2 ek cukor
2 cl rum
1 tk fahéj
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A leveles tésztából egy kb 18 cm átmérőjű kört vágok ki.
Én lidl-ből származót használtam ismét, ez vékonyra van kinyújtva, így először
kettőbe hajtottam, és úgy vágtam ki a kört. A széleit ujbeggyel felhajtom, hogy
kis pereme legyen.
A banánt villával áttöröm, hozzáadom a cukrot, krémsajtot,
fahéjat, rumot, majd a leveles tésztára kanalazom. Megszórom az apróra vágott
csokival, és betolom a sütőbe. 15-20 perc kell neki, akkor jó, ha a leveles
tészta kap kis színt. 6 nagy szelet lesz belőle. Tea, kávé mellé tökéletes,
plusz félórán belül kész mosogatással együtt. Lájk.