2021. március 11.

Vegán cukormentes mogyorókrémes gofri

Pár hete kirándulásokat teszek a vegán étrend színes világába, és mondhatom, nagy örömömre szolgál ez a kaland.

Kizárólag hétköznapokon, mert hétvégénként gyakran begyújtunk a kamado sütőbe, a szabadtéren készült jobbnál jobb húsoknak pedig nem akarok egyelőre ellenállni.

A hét egyik legjobb ebédje volt egy tartalmas leves mellé ez a gofri, ami majdnem mindenmentes és egészségesebb is, mint a hagyományos társa.

Hozzávalók 4 darab gofrihoz:

1 ek csicseriborsó-liszt

3 ek kókuszliszt

4-5 ek zabliszt vagy apró szemű zabpehely

1,5 dl növényi tej

1 púpos tk kókuszolaj

1 tk fahéj

1 kk sütőpor

Mogyorós csokiszósz:

1 ek cukormentes 100%-os mogyoróvaj

1 ek agaveszirup vagy ugyanennyi datolyapüré

1 tk cukrozatlan kakaópor

1-2 ek növényi tej

Díszítéshez mogyoró vagy más magvak (nálam pekándió)

A gofri hozzávalóit egy tálba mérem és alaposan elkeverem. 10-15 percet állni hagyom, ha sűrű lenne, felöntöm még egy kevés tejjel, majd kisütöm.

A szószhoz a mogyoróvajat vízfürdő felett felmelegítem, majd belekeverem a kakaót, az édesítőt és a tejet. Ha hígabbra készítenénk, a tej mennyisége növelhető. A krémhez az inspiráció Zizi instájáról van, köszönöm szépen!

Krém a kész gofrira halmoz, díszítés, kóstolás, öröm. 

Megcsinálni és eltüntetni gyorsabban ment, mint begépelni a receptet.