2013. augusztus 12.

Nyaralós ételek: szeder-szilva krémleves





Ha lenne csendkirály-verseny, na azt most tuti nyertem volna. De nincs, volt viszont kánikula, meg rengeteg munka, s ha már túl vagyunk egy időre mindkettőn, kaptok receptet hálából. Tökéletes apartmanos-nyaralós étel, feltéve, ha egy botmixer befér a pakkba.

A forró napok legjobbjának kikiáltott kétperces étek ihletője Fanni volt, aki kettőből kétszer bukta a hideg gyümölcslevest, szponzor pedig a szomszédasszony, aki ipari méretekben tolta nekem az amúgy aranyárban mért  és imádott szedret. Ingyen, naná, ráadásul pár szem szilvával megtoldva. Kisebbminthárom :)

Hozzávalók (2-3 adag):

25 dkg szeder
7-8 szem szilva magozva
3 dl tej
2 dl tejszín
2-3 ek cukor/nyírfacukor/méz
1 tk fahéj

A szedret mossuk, szilvát magozzuk, és egy tálban botmixerrel pépesítjük. Gyümölcsdarab-rettegők passzírozhatják, de számoljanak a készítési idő és macera hatványozódásával.
Ha sűrűnek találnánk, lazítsuk tejjel, és 2-3 órára jól záródó tálban küldjük a hűtőbe. 1-1 gombóc vaníliafagyival tálalva a legigazibb vacsora 40 fokban. Is.

Megmutatom, mire lehet fordítani a főzési időn és/vagy étterembe járáson megspórolt pénzt és energiát. Legjobb, ha van kisiskolás gyereked, vagy egyszerűen Te magad is szeretsz játszani:


További nagy sztorikkal, receptekkel vagyok adós, jön az is szépen, sorban. Addig is gyertek az instagramra, a napokban fedeztem fel újra. Kiváló nyáresti időtöltés, azon kívül jól orvosolja átmeneti fényképezőgép-hiányomat is.